Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vught

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Vught biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Vught.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1550 tot wel €9200, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVught | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5263
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Vught mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Vught. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€5.150 – €8.000€3.500 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €11.400€3.650 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.200€4.550 – €10.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vught.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vught is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vught-5263

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vught voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vught met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vught. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Vught (https://www.vught.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type aanschaffen dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Secretaris van Rooijstraat 1
 • 5261 EP, Vught
 • Website: www.vught.nl
 • E-mailadres: wegwijs@vught.nl
 • Telefoonnummer: 0736580680

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Vught onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Vught.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Vught.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende erkende leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende populaire ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Platinum. Populaire specialisten van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Vught binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vught is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vught communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie