Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeeland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Zeeland verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos de trap op en af. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke adviezen over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Landerd.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en plezierige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2100 tot maar liefst €9500, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLanderd | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Zeeland juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Zeeland. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.800€3.150 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.900€4.000 – €7.400Eén dag
Spiltrap€7.900 – €13.600€4.750 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeeland.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zeeland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zeeland-5410

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Zeeland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landerd binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Landerd. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Landerd (https://www.landerd.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 39
 • 5411 EA, Landerd
 • Website: www.landerd.nl
 • E-mail: info@landerd.nl
 • Telefoonnummer: 0486458111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Zeeland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften tonen en informeert welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Zeeland.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zeeland.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele professionele traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Zeeland al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zeeland is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zeeland hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie