Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Volkel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Volkel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht bieden wij praktische informatie m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Uden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 en €9900, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteUden | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5408
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Volkel juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Volkel. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.900€2.700 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.300€4.350 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €14.100€5.550 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Volkel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Volkel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-volkel-5408

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Volkel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Uden. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Uden (https://www.uden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem laten plaatsen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 145
 • 5401 EJ, Uden
 • Website: www.uden.nl
 • E-mailadres: postbus83@uden.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Volkel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen tonen en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Volkel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Volkel.

Goede merken
In ons land zijn vijf populaire leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende goede traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Grote (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Volkel binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Volkel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Volkel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie