Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grave

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Grave kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met handige specificaties ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de unieke werking, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Grave.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1700 tot maar liefst €8500, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGrave | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Grave mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.550.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Grave. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.700€2.900 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.900 – €10.800€4.450 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.200€5.150 – €10.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grave.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Grave is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-grave-5361

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grave voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Grave met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Grave. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Grave (https://www.grave.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift laten monteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Arnoud van Gelderweg 71
 • 5361 CV, Grave
 • Website: www.grave.nl
 • E-mail: info@grave.nl
 • Telefoonnummer: 0486477277

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Grave bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Grave.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Grave.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum. Erkende montagepartners van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Grave al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift en TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Grave is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Grave communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie