Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gassel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Gassel maakt het mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website bieden wij nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Grave.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1700 tot wel €9000, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Grave | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Gassel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.000 of meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Gassel. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.900 – €8.300€3.250 – €5.300halve dag
2 bochten€6.550 – €11.500€4.100 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.500 – €13.500€4.650 – €10.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Gassel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gassel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-gassel-5438

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Gassel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Grave d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Grave. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Grave (https://www.grave.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift uitkiezen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Arnoud van Gelderweg 71
 • 5361 CV, Grave
 • Website: www.grave.nl
 • E-mailadres: info@grave.nl
 • Telefoonnummer: 0486477277

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Gassel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen laten zien en vertelt welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Gassel.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gassel.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 professionele traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal goede merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Bekende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Gassel al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator + Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Gassel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Gassel verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie