Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vianen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Vianen maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht leest u bruikbare tips wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCuijk | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Vianen juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.250 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Vianen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.550 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.000€2.850 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.900€4.250 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €13.200€5.550 – €10.8006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vianen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vianen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-vianen-5434

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Vianen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Cuijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model kopen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mailadres: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Vianen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften introduceren en adviseert welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Vianen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Vianen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe. Erkende montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Vianen binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vianen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vianen werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie