Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Mortel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in De Mortel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u handige tips aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 & €8100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Gemert-Bakel | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift De Mortel juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in De Mortel. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.600 – €2.200halve dag
1 bocht€5.500 – €9.600€2.950 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.900€3.800 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €12.800€5.550 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Mortel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Mortel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-de-mortel-5425

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Mortel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gemert-Bakel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model laten monteren die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mailadres: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO De Mortel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in De Mortel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in De Mortel.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele populaire ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere grote leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in De Mortel al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift en Strobbe bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in De Mortel is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Mortel communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie