Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Handel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Handel kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website leest u nuttige informatie m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2250 tot maar liefst €8200, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Gemert-Bakel | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Handel mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550.
 • Extra opties als een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Handel. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.900€2.650 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.800€4.100 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.250 – €12.800€4.650 – €9.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Handel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Handel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-handel-5423

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Handel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Gemert-Bakel. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mail: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Handel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Handel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Handel.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 professionele leveranciers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Handel binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum en Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Handel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Handel verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie