Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elsendorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Elsendorp kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2500 & €9900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Gemert-Bakel | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Elsendorp juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Elsendorp. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.650 – €2.250halve dag
1 bocht€5.300 – €8.200€2.600 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.900€3.750 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.300€5.450 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Elsendorp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Elsendorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-elsendorp-5424

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Elsendorp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gemert-Bakel. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mailadres: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Elsendorp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften laten zien en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Elsendorp.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Elsendorp.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse erkende traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Bekende dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Elsendorp binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Elsendorp is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Elsendorp verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie