Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Venhorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Venhorst maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Boekel.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2050 & €10000, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Boekel | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Venhorst juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Venhorst. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.1004 uur
1 bocht€5.200 – €8.200€3.250 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.350 – €10.200€4.500 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €14.100€5.450 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Venhorst.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Venhorst is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-venhorst-5428

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Venhorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boekel via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Boekel. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boekel (https://www.boekel.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift uitkiezen die rijmt met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: St. Agathaplein 2
 • 5427 AB, Boekel
 • Website: www.boekel.nl
 • E-mail: info@boekel.nl
 • Telefoonnummer: 0492326800

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Venhorst subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Venhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Venhorst.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Venhorst binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator en Strobbe verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Venhorst is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Venhorst communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie