Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Agatha

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Sint Agatha kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website bieden wij nuttige informatie m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €2450 tot maar liefst €8000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Cuijk | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Sint Agatha juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Sint Agatha. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.100€3.500 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.200€3.900 – €7.200Eén dag
Spiltrap€8.000 – €13.600€4.650 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Agatha.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sint Agatha kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sint-agatha-5435

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint Agatha voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Cuijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mail: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Sint Agatha zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende liften laten zien en informeert u over welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Sint Agatha.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Sint Agatha.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele professionele merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Sint Agatha binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa en Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sint Agatha is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Sint Agatha hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie