Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beers

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Beers maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze pagina leest u handige tips wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot maar liefst €8200, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCuijk | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5437
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Beers juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Beers. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€5.450 – €9.600€2.900 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €10.200€3.600 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €14.100€4.950 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beers.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Beers is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beers-5437

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Beers voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Cuijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type selecteren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mailadres: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Beers subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Beers.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Beers.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal erkende leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Beers al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift & PractiComfort verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beers is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beers verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie