Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mill en Sint Hubert

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Mill en Sint Hubert vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en op een prettige manier de trap op en af. Op deze pagina leest u belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Mill en Sint Hubert.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1750 & €9300, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Mill en Sint Hubert | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Mill en Sint Hubert mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Mill en Sint Hubert. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.800 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.500€3.500 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.000€3.600 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €14.500€5.250 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Mill en Sint Hubert.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Mill en Sint Hubert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-mill-en-sint-hubert-5455

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Mill en Sint Hubert voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mill en Sint Hubert d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Mill en Sint Hubert. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Mill en Sint Hubert (https://www.gemeente-mill.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type laten installeren die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of snel een WMO-melding doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 1
 • 5451 BM, Mill en Sint Hubert
 • Website: www.gemeente-mill.nl
 • E-mail: info@gemeente-mill.nl
 • Telefoonnummer: 0485460300

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Mill en Sint Hubert lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Mill en Sint Hubert.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Mill en Sint Hubert.

Goede merken
In uw regio zijn vijf professionele leveranciers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse geschikte ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Mill en Sint Hubert in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah & PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mill en Sint Hubert is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Mill en Sint Hubert verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie