Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Hubert

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Sint Hubert maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u risicoloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Mill en Sint Hubert.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2400 oplopend tot 10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMill en Sint Hubert | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Sint Hubert juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Sint Hubert. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.200 – €9.200€2.900 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.000 – €11.700€3.950 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.600€4.600 – €10.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Hubert.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint Hubert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sint-hubert-5454

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint Hubert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mill en Sint Hubert via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Mill en Sint Hubert. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Mill en Sint Hubert (https://www.gemeente-mill.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift uitkiezen dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 1
 • 5451 BM, Mill en Sint Hubert
 • Website: www.gemeente-mill.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-mill.nl
 • Telefoonnummer: 0485460300

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Sint Hubert lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen laten zien en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Sint Hubert.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Sint Hubert.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele professionele traplift fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 geschikte traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Sint Hubert binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah en Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sint Hubert is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sint Hubert hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 115 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie