Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langenboom

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Langenboom maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bieden wij praktische adviezen over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Mill en Sint Hubert.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2000 tot zo’n €8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMill en Sint Hubert | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Langenboom juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Langenboom. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.700 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.000€3.500 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.400€3.850 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.400€5.350 – €10.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Langenboom.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langenboom is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-langenboom-5453

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Langenboom voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mill en Sint Hubert door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Mill en Sint Hubert. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Mill en Sint Hubert (https://www.gemeente-mill.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift laten installeren die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 1
 • 5451 BM, Mill en Sint Hubert
 • Website: www.gemeente-mill.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-mill.nl
 • Telefoonnummer: 0485460300

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Langenboom vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende liften laten zien en informeert welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u winkels en producenten die ook leveren in Langenboom.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Langenboom.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende populaire producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Langenboom binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn en 123 traplift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Langenboom is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Langenboom benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 135 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie