Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Landhorst

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Landhorst biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze website bieden wij handige details m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1700 en €8700, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSint Anthonis | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Landhorst juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Landhorst. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€5.000 – €8.100€3.450 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.800€4.500 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €13.400€5.300 – €9.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Landhorst.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Landhorst kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-landhorst-5445

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Landhorst voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mail: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Landhorst zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en informeert welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Landhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Landhorst.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Landhorst binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare of Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Landhorst is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Landhorst hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie