Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haps

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Haps kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina bekijkt u waardevolle informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Cuijk.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 en €8200, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCuijk | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Haps juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Haps. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.500€2.750 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.200€3.950 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.800€5.150 – €10.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Haps.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haps kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-haps-5443

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Haps voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cuijk via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Cuijk. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Cuijk (https://www.cuijk.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Jansenplein 1
 • 5431 BV, Cuijk
 • Website: www.cuijk.nl
 • E-mailadres: zorg.en.welzijn@cuijk.nl
 • Telefoonnummer: 0485396733

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Haps vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen laten zien en adviseert welk type lift past matcht met uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook liften monteren in Haps.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Haps.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Haps al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals ThyssenKrupp & Heymer hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Haps is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Haps hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie