Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijkevoort

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Rijkevoort maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze pagina bieden wij nuttige details t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €2350 tot maar liefst €8800, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBoxmeer | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Rijkevoort juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Rijkevoort. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.600 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.250 – €8.000€3.050 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.500 – €10.300€3.600 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.100 – €13.600€5.000 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijkevoort.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijkevoort kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rijkevoort-5447

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Rijkevoort voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Rijkevoort zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk model in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Rijkevoort.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Rijkevoort.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 professionele ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele bekende ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Rijkevoort in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare + Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rijkevoort is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rijkevoort hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie