Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mill

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Mill maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl vindt u praktische informatie met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Mill en Sint Hubert.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 oplopend tot 9700, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Mill en Sint Hubert | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Mill juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.700 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mill. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.750 – €2.200halve dag
1 bocht€4.600 – €9.000€2.650 – €5.0005 uur
2 bochten€6.250 – €10.500€4.200 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.100€5.250 – €10.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Mill.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Mill is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers bieden een assortiment met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-mill-5451

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Mill voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mill en Sint Hubert via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Mill en Sint Hubert. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Mill en Sint Hubert (https://www.gemeente-mill.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift aanschaffen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 1
 • 5451 BM, Mill en Sint Hubert
 • Website: www.gemeente-mill.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-mill.nl
 • Telefoonnummer: 0485460300

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Mill subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen laten zien en vertelt welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Mill.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mill.

Populaire merken
In ons land zijn vijf erkende producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf geschikte leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa. Grote installateurs van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Mill binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah of RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mill is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Mill verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie