Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Erp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Erp vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Meierijstad.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2250 & €9900, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMeierijstad | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Erp juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Erp. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.700€2.600 – €6.800Dagdeel
2 bochten€6.450 – €11.500€4.500 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.400 – €13.200€4.550 – €9.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Erp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Erp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-erp-5469

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Erp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meierijstad door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Meierijstad. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Meierijstad (https://www.meierijstad.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 5461 KN, Meierijstad
 • Website: www.meierijstad.nl
 • E-mail: info@meierijstad.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Erp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en vertelt welk merk/model rijmt met uw woning en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Erp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Erp.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal goede merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken beloven een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Erp binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Stannah en 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Erp is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Erp communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie