Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veghel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Veghel verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze website treft u praktische gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de totale kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Meierijstad.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €1800 tot maar liefst €9200, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMeierijstad | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Veghel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Veghel. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.600 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.450 – €8.700€3.150 – €5.900halve dag
2 bochten€6.300 – €10.400€4.100 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.200€4.750 – €9.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veghel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Veghel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-veghel-5463

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Veghel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meierijstad door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Meierijstad. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Meierijstad (https://www.meierijstad.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift kopen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 5461 KN, Meierijstad
 • Website: www.meierijstad.nl
 • E-mail: info@meierijstad.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Veghel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte uitvoeringen tonen en vertelt welk merk/model matcht met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Veghel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met goede leveranciers van trapliften in Veghel.

Populaire merken
In ons land zijn diverse erkende merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan in voor een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse professionele merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Veghel in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa & 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Veghel is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Veghel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie