Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eersel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Eersel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier de trap op en af. Via deze website treft u uitgebreide details betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Eersel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1750 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Eersel | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Eersel mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Eersel. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.750 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.700€3.250 – €5.2005 uur
2 bochten€5.600 – €10.800€4.250 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €13.000€4.650 – €9.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eersel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eersel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-eersel-5521

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Eersel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mail: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Eersel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Eersel.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Eersel.

Bekende merken
In Nederland zijn vijf bekende ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere bekende merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer. Grote wederverkopers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Eersel in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare + 123 traplift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eersel is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eersel communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 135 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie