Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veldhoven

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Veldhoven verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina vindt u nuttige adviezen aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Veldhoven.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2400 tot zo’n €10100, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVeldhoven | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5505
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Veldhoven juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Veldhoven. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.550 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.600€2.550 – €6.5005 uur
2 bochten€6.100 – €11.000€3.800 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.900€4.700 – €9.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veldhoven.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Veldhoven kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-veldhoven-5505

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Veldhoven voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veldhoven binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Veldhoven. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veldhoven (https://www.veldhoven.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kiezen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Meiveld 1
 • 5501 KA, Veldhoven
 • Website: www.veldhoven.nl
 • E-mail: gemeente@veldhoven.nl
 • Telefoonnummer: 0402584455

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Veldhoven vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Veldhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Veldhoven.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse goede fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Veldhoven binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Handicare & PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Veldhoven is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Veldhoven hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie