Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Duizel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Duizel verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Eersel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1500 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Eersel | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Duizel mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.600 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Duizel. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.900€3.100 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.700€4.150 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €13.200€4.700 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Duizel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Duizel is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-duizel-5525

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Duizel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mail: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Duizel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Duizel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Duizel.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere geschikte merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 grote merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Duizel binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare en TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Duizel is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Duizel verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie