Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wintelre

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Wintelre maakt het mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker bieden wij praktische details met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Eersel.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2550 tot maar liefst €10100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEersel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Wintelre juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Wintelre. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.850 – €2.2504 uur
1 bocht€4.500 – €9.200€3.250 – €5.9004,5 uur
2 bochten€6.500 – €11.500€3.750 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €13.200€5.250 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wintelre.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wintelre is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wintelre-5513

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wintelre voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type aanschaffen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mailadres: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wintelre onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en informeert welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Wintelre.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Wintelre.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse bekende producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Populaire aanbieders van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Wintelre al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wintelre is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wintelre communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 110 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie