Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steensel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Steensel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze pagina kunt u aan de slag met nuttige details m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Eersel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1650 oplopend tot 8000, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Eersel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Steensel juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Steensel. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.700 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.200€3.100 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.600€3.700 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.750 – €14.000€5.150 – €9.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Steensel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Steensel kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-steensel-5524

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Steensel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mail: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Steensel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en vertelt welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Steensel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Steensel.

Erkende merken
In Nederland zijn vijf goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Steensel al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator & TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Steensel is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Steensel werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie