Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Casteren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Casteren kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u veilig en comfortabel van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bladel.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2500 tot wel €8200, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBladel | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Casteren juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Casteren. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.700 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.200€3.100 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.600€4.500 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.550 – €13.200€5.500 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Casteren.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Casteren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-casteren-5529

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Casteren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bladel met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bladel. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bladel (https://www.bladel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 21
 • 5531 BC, Bladel
 • Website: www.bladel.nl
 • E-mailadres: info@bladel.nl
 • Telefoonnummer: 0497361636

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Casteren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen demonstreren en geeft aan welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Casteren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Casteren.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf goede merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Erkende adviseurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Casteren al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa + RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Casteren is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Casteren werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie