Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Netersel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Netersel verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige informatie m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Bladel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2000 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBladel | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Netersel juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of meer.
 • Extra opties als een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Netersel. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €9.600€3.150 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.600€3.600 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.750 – €12.400€5.300 – €10.0001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Netersel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Netersel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-netersel-5534

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Netersel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bladel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bladel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bladel (https://www.bladel.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift aanschaffen die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 21
 • 5531 BC, Bladel
 • Website: www.bladel.nl
 • E-mail: info@bladel.nl
 • Telefoonnummer: 0497361636

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Netersel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Netersel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Netersel.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse professionele merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Netersel binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator + PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Netersel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Netersel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie