Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valkenswaard

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Valkenswaard biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare details aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, technische details, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Valkenswaard.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2250 en €10100, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Valkenswaard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5554
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Valkenswaard april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Valkenswaard. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€4.800 – €8.100€2.950 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.600€3.550 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.150 – €12.100€4.600 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Valkenswaard.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Valkenswaard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-valkenswaard-5554

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Valkenswaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Valkenswaard binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Valkenswaard. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Valkenswaard (https://www.valkenswaard.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift aanschaffen die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Hofnar 15
 • 5550 GA, Valkenswaard
 • Website: www.valkenswaard.nl
 • E-mailadres: wmo@valkenswaard.nl
 • Telefoonnummer: 0402083444

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Valkenswaard bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen introduceren en adviseert welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Valkenswaard.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Valkenswaard.

Populaire merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Valkenswaard binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift en 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Valkenswaard is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Valkenswaard werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie