Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergeijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Bergeijk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bergeijk.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Bergeijk | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Bergeijk juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Bergeijk. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.600 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.850 – €6.5001/2 dag
2 bochten€6.500 – €11.400€4.400 – €7.0006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.500€5.200 – €9.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergeijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergeijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bergeijk-5571

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bergeijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergeijk door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bergeijk. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bergeijk (https://www.bergeijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een model kiezen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burg. Magneestraat 1
 • 5571 HB, Bergeijk
 • Website: www.bergeijk.nl
 • E-mail: info@bergeijk.nl
 • Telefoonnummer: 0497551366

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Bergeijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte liften tonen en adviseert welk systeem rijmt met uw woning en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Bergeijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Bergeijk.

Populaire merken
In ons land zijn vijf bekende producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Bergeijk binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah + Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bergeijk is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bergeijk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 125 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie