Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luyksgestel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Luyksgestel vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische gegevens inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bergeijk.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot wel €8400, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBergeijk | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Luyksgestel april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Luyksgestel. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.900 – €9.700€3.200 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.700€4.450 – €7.0006 uur
Spiltrap€8.300 – €12.800€4.550 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Luyksgestel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Luyksgestel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-luyksgestel-5575

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Luyksgestel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergeijk met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bergeijk. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bergeijk (https://www.bergeijk.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kopen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burg. Magneestraat 1
 • 5571 HB, Bergeijk
 • Website: www.bergeijk.nl
 • E-mailadres: info@bergeijk.nl
 • Telefoonnummer: 0497551366

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Luyksgestel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u de populaire opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Luyksgestel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Luyksgestel.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Luyksgestel binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Luyksgestel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Luyksgestel hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie