Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eindhoven

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Eindhoven biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met uitgebreide details omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Eindhoven.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €1850 tot wel €10100, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Eindhoven | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5631
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Eindhoven mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Eindhoven. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.700 – €2.150halve dag
1 bocht€4.500 – €9.900€3.050 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.400€3.650 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.550 – €14.100€4.550 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eindhoven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Eindhoven is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-eindhoven-5631

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Eindhoven voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eindhoven d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Eindhoven. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eindhoven (https://www.eindhoven.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 6 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem uitkiezen die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 10
 • 5611 EM, Eindhoven
 • Website: www.eindhoven.nl
 • E-mail: gemeente@eindhoven.nl
 • Telefoonnummer: 14040

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Eindhoven zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende liften laten zien en adviseert u over welk model in lijn is met uw woning en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Eindhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Eindhoven.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele populaire traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 populaire fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Eindhoven binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn en 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eindhoven is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eindhoven benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie