Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geldrop-Mierlo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Geldrop-Mierlo maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige details wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Geldrop-Mierlo.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2450 tot wel €9200, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGeldrop-Mierlo | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5664
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Geldrop-Mierlo juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Geldrop-Mierlo. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.400 – €8.500€3.350 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.000€4.200 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.500 – €14.300€5.400 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Geldrop-Mierlo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geldrop-Mierlo kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-geldrop-mierlo-5664

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Geldrop-Mierlo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geldrop-Mierlo binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Geldrop-Mierlo. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Geldrop-Mierlo (https://www.geldrop-mierlo.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type kiezen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hofstraat 4
 • 5664 HT, Geldrop-Mierlo
 • Website: www.geldrop-mierlo.nl
 • E-mailadres: loketzorg@geldrop-mierlo.nl
 • Telefoonnummer: 14040

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Geldrop-Mierlo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Geldrop-Mierlo.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Geldrop-Mierlo.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Grote verkopers van deze modellen zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Geldrop-Mierlo binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare en 123 traplift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Geldrop-Mierlo is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Geldrop-Mierlo verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie