Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nuenen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Nuenen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bekijkt u waardevolle tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €8400, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5672
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Nuenen juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.050 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Nuenen. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.550 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.050 – €8.500€2.900 – €6.1005 uur
2 bochten€5.700 – €10.400€4.250 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.300€4.650 – €10.7005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nuenen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nuenen kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nuenen-5672

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Nuenen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten (https://www.nuenen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Berg 22c
 • 5671 CC, Nuenen, Gerwen en Nederwetten
 • Website: www.nuenen.nl
 • E-mail: gemeentehuis@nuenen.nl
 • Telefoonnummer: 0402831675

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Nuenen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Nuenen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nuenen.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse populaire leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse goede fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Nuenen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare en TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nuenen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nuenen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie