Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leende

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Leende biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Heeze-Leende.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schommelen tussen €2300 en €9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeeze-Leende | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Leende juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.050 of meer.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Leende. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.850 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.600€3.050 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.200€4.400 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€8.150 – €13.900€4.950 – €10.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leende.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leende is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-leende-5595

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leende voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heeze-Leende binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Heeze-Leende. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heeze-Leende (https://www.heeze-leende.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem selecteren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Deckersstraat 2
 • 5591 HS, Heeze-Leende
 • Website: www.heeze-leende.nl
 • E-mailadres: postbus@heeze-leende.nl
 • Telefoonnummer: 402241400

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Leende lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire liften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Leende.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Leende.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse goede merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 grote fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Populaire aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Leende al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah of 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Leende is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Leende werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie