Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oirschot

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Oirschot maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand vindt u nuttige details aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Oirschot.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2500 tot zo’n €8300, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOirschot | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Oirschot mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Oirschot. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.650 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.500 – €9.900€2.650 – €5.9005 uur
2 bochten€6.100 – €11.400€3.700 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.100€4.500 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oirschot.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oirschot is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oirschot-5689

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Oirschot voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oirschot d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oirschot. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oirschot (https://www.oirschot.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift selecteren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Loop 67
 • 5688 EW, Oirschot
 • Website: www.oirschot.nl
 • E-mail: info@welzijnbestoirschot.nl
 • Telefoonnummer: 0499335142

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Oirschot subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen introduceren en vertelt welk type lift past past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Oirschot.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oirschot.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere grote producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Oirschot in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare of 123 traplift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oirschot is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oirschot verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie