Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Someren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Someren vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en probleemloos naar boven en naar beneden. Hieronder leest u nuttige tips omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Someren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €1850 tot maar liefst €8500, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSomeren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Someren april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.650 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Someren. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.750 – €2.1504 uur
1 bocht€5.250 – €8.600€3.400 – €5.5005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.200€4.350 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.200€4.850 – €9.4001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Someren.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Someren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-someren-5711

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Someren voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Someren d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Someren. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Someren (https://www.someren.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5711 EK, Someren
 • Website: www.someren.nl
 • E-mailadres: gemeente@someren.nl
 • Telefoonnummer: 0493494888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Someren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften laten zien en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Someren.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Someren.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Someren binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp & TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Someren is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Someren verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 135 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie