Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Helmond

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Helmond maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site treft u uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Helmond.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2350 & €8700, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHelmond | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5705
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Helmond mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Helmond. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€2.750 – €6.500halve dag
2 bochten€5.700 – €11.400€3.800 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.800€4.750 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Helmond.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Helmond is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-helmond-5705

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Helmond voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Helmond via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Helmond. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Helmond (https://www.helmond.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zandstraat 94
 • 5705 AZ, Helmond
 • Website: www.helmond.nl
 • E-mailadres: zorgpoort@helmond.nl
 • Telefoonnummer: 0492587860

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Helmond zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften introduceren en vertelt welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Helmond.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Helmond.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte merken met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan in voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende bekende fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Helmond binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift + Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Helmond is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Helmond communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie