Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lierop

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Lierop verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische adviezen inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Someren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en aangename manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €9300, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Someren | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Lierop juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.600.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Lierop. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.150halve dag
1 bocht€4.650 – €8.600€2.750 – €5.6005 uur
2 bochten€5.700 – €11.400€4.500 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.100€5.050 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lierop.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lierop is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lierop-5715

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Lierop voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief montage. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Someren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Someren. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Someren (https://www.someren.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type selecteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5711 EK, Someren
 • Website: www.someren.nl
 • E-mailadres: gemeente@someren.nl
 • Telefoonnummer: 0493494888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Lierop lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften monteren in Lierop.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Lierop.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten beloven een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede merken De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Lierop binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Platinum + Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lierop is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lierop verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie