Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lieshout

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Lieshout verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website bieden wij handige details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Bovendien kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Laarbeek.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2150 en €8200, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Laarbeek | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Lieshout mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Lieshout. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.600 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.300€2.850 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.900€4.100 – €7.8006 uur
Wenteltrap€8.150 – €12.200€5.200 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lieshout.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Lieshout kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lieshout-5737

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lieshout voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Laarbeek via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Laarbeek. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Laarbeek (https://www.laarbeek.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koppelstraat 37
 • 5741 GA, Laarbeek
 • Website: www.laarbeek.nl
 • E-mail: wmo@laarbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0492469700

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Lieshout zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk systeem matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Lieshout.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Lieshout.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn vijf erkende merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal professionele traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Lieshout binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare & 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lieshout is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lieshout hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie