Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heusden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Heusden maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige tips ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Asten.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 tot maar liefst €9500, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Asten | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5725
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Heusden mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties als een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Heusden. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.200€2.800 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.200€4.200 – €7.7006 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.600€5.100 – €10.8006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heusden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Heusden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-heusden-5725

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Heusden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Asten d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Asten. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Asten (https://www.asten.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor de Kleijnhof 22
 • 5721 CR, Asten
 • Website: www.asten.nl
 • E-mailadres: wmo@asten.nl
 • Telefoonnummer: 0493671212

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Heusden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Heusden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Heusden.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende bekende traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 geschikte merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Grote dealers van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Heusden in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn + RecentLift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heusden is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heusden hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 100 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie