Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Rips

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in De Rips maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u veilig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische beschrijvingen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Uiteraard kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1950 tot maar liefst €9600, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGemert-Bakel | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift De Rips februari 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.250.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in De Rips. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.800€3.500 – €6.900halve dag
2 bochten€6.050 – €10.500€4.000 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.100€4.900 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Rips.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in De Rips is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-de-rips-5764

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in De Rips voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gemert-Bakel. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mailadres: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO De Rips lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen introduceren en adviseert welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in De Rips.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in De Rips.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere erkende leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in De Rips binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn + PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in De Rips is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Rips hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie