Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Griendtsveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Griendtsveen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Hieronder treft u waardevolle tips m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2250 tot wel €9900, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Horst aan de Maas | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Griendtsveen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.650 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Griendtsveen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.800 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.600€3.050 – €6.9004,5 uur
2 bochten€6.450 – €11.500€4.450 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.100€4.550 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Griendtsveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Griendtsveen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-griendtsveen-5766

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Griendtsveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift selecteren die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Griendtsveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Griendtsveen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Griendtsveen.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal populaire producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse grote fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Griendtsveen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn + TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Griendtsveen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Griendtsveen werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie