Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kessel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Kessel maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze pagina treft u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeentePeel en Maas | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Kessel juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Kessel. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€5.050 – €8.000€2.900 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.200€3.750 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.500€4.600 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kessel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Kessel is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 55% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kessel-5995

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kessel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Peel en Maas. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mailadres: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Kessel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen laten zien en informeert u over welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Kessel.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Kessel.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere goede ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Erkende specialisten van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Kessel binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare & Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Siena.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kessel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kessel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie