Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Egchel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Egchel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u handige tips t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot wel €8200, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeentePeel en Maas | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Egchel juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u de richtprijs van het installeren van een traplift in Egchel. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.750 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.800 – €8.000€3.200 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.000€4.450 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €13.100€5.250 – €9.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Egchel.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Egchel is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-egchel-5987

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Egchel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Peel en Maas. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model aanschaffen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mail: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Egchel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften laten zien en adviseert welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Egchel.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Egchel.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende erkende producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Grote installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Egchel binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa of Strobbe verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Egchel is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Egchel verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie