Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koningslust

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Koningslust vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2350 oplopend tot 10200, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeentePeel en Maas | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Koningslust juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Koningslust. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.700 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.500€3.050 – €6.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.100 – €10.300€3.550 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.500 – €12.600€4.900 – €9.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Koningslust.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koningslust is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-koningslust-5984

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Koningslust voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Peel en Maas. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mail: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Koningslust subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Koningslust.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Koningslust.

Erkende merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere betrouwbare merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Koningslust binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Koningslust is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Koningslust verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie