Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kronenberg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Kronenberg biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina kunt u aan de slag met waardevolle details betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten variëren tussen €1900 en €9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHorst aan de Maas | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Kronenberg mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Kronenberg. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.800 – €2.3504 uur
1 bocht€5.200 – €9.900€3.250 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.300€3.900 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.500€5.400 – €9.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kronenberg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Kronenberg kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kronenberg-5976

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kronenberg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift kiezen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Kronenberg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte opties demonstreren en vertelt welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Kronenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Kronenberg.

Populaire merken
In ons land zijn vijf goede merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten garanderen een snelle levering en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Kronenberg in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kronenberg is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kronenberg werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie