Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift America

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in America vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder treft u praktische adviezen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Horst aan de Maas.

  • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
  • Zorgeloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
  • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
  • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1750 tot zo’n €10100, incl. plaatsing.
  • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Horst aan de Maas | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift America februari 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

  • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
  • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
  • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 of nog duurder.
  • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in America. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.800€3.150 – €5.400halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.000€3.550 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.700€4.750 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in America.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in America is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-america-5966

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

  • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
  • De woning blijft goed verkoopbaar.
  • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
  • De badkamer kan boven blijven.
  • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
  • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in America voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Horst aan de Maas. Mensen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

  1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
  2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
  3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
  4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
  5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model kopen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

  • Adres: Wilhelminaplein 6
  • 5961 ES, Horst aan de Maas
  • Website: www.horstaandemaas.nl
  • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
  • Telefoonnummer: 0774779777

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO America lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

  • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
  • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
  • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in America.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in America.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere bekende leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere professionele merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in America binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa en Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in America is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in America hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie