Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meterik

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Meterik maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle details aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2500 oplopend tot 9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Meterik juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.100 of meer.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Meterik. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.500€2.650 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.500€3.850 – €7.0001 dag
Wenteltrap€7.750 – €13.300€5.050 – €10.8005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Meterik.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Meterik is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-meterik-5964

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Meterik voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift aanschaffen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Meterik bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen laten zien en geeft aan welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Meterik.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Meterik.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 professionele producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse goede merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Bekende aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Meterik binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift + PractiComfort verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Meterik is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Meterik communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie