Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hegelsom

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Hegelsom maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u risicoloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1650 en €9400, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Hegelsom juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Hegelsom. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.000€3.200 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€3.850 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.500€4.700 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hegelsom.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hegelsom is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hegelsom-5963

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hegelsom voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model uitzoeken die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Hegelsom subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en adviseert welk merk/model past bij uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Hegelsom.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hegelsom.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere goede producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Hegelsom binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa & TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hegelsom is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hegelsom hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 120 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie